Bezoekadres
Algolweg 11, Amersfoort

Wonen bij Curalis

Wonen bij Curalis

Wonen bij Curalis betekent dat we er voor u zijn, wat er ook gebeurt. Dat u bepaalt wie u bent en wat u doet. We helpen u om te groeien en stimuleren u om mee te doen met de maatschappij. We merken dat cliënten hierdoor groeien, en meer zelfvertrouwen krijgen.

Hieronder geven we een paar voorbeelden om uit te leggen wat we bedoelen. Natuurlijk is ieder mens en elke situatie weer anders. Maar zo krijgt u een beeld.

We zijn er voor u, wat er ook gebeurt

Een paar voorbeelden:

Gaat het niet zo goed met u? Misschien wilt u met iemand praten om uw verhaal kwijt te kunnen, of wilt u samen met uw begeleider kijken naar uw dagindeling en uw werk. Misschien is het nodig om naar de huisarts te gaan? Samen kijken we naar wat u nodig heeft om te zorgen dat u verder kunt.

Misschien plaatst iemand een kwetsend bericht over u, of plaats uzelf een kwetsend bericht. Dan gaan we met elkaar praten. Waarom kwetst het u of de ander? Hoe kunnen we dat voorkomen? We ondersteunen u zodat u kunt groeien.

Misschien hebben mensen weleens tegen u gezegd dat u lastig bent. Wij geloven dat er altijd iets achter een bepaald gedrag zit. Misschien ben u verdrietig of juist boos. Wellicht lukt het niet om dit goed onder woorden brengen. We begrijpen dat en we luisteren naar u. Samen onderzoeken we welke situaties lastig zijn voor u. We helpen u bij het leren omgaan met lastige situaties. U bent wie u bent. Wij gaan respectvol met jou om.

U bepaalt wie u bent en wat u doet

Vrijheid is belangrijk voor ieder mens. Daar geven we bij Curalis zoveel mogelijk ruimte voor. Sommige bewoners kunnen niet zelf kiezen, of hebben bescherming nodig. Dan beslist uw begeleider, of praten we met uw vertegenwoordiger. We ondersteunen u bij het maken van keuzes. Zodat de gevolgen van uw keuzes duidelijk zijn. Samen ontdekken we wat er kan en wat er niet kan.
Een paar voorbeelden:

U kunt uw eigen dossier inzien. U kiest zelf wie het dossier nog meer mag inzien.

U kunt bezoek uitnodigen, of juist zelf de deur uit gaan.

U bepaalt hoe u eruit ziet.

Bent u op zoek naar een relatie? U gaat zelf op ontdekkingstocht. Wij begeleiden u. We stellen vragen en we geven advies.

We helpen u om te groeien

Een paar voorbeelden:

U heeft jarenlang vrijwilligerswerk gedaan, en vind dat het tijd is voor een betaalde baan. We ondersteunen u bij het zoeken naar een baan die bij u past.

Vind u de wereld om u heen eng, en ligt u het liefst de gehele dag in bed? We helpen u weer plezier te krijgen in de wereld om u heen. Samen zorgen we dat u weer naar buiten gaat, of dat u weer contact met andere mensen durft te leggen. En dat u daarvan geniet.

Kunt u uw handen niet zo goed gebruiken, en heeft u daardoor veel hulp nodig? We kijken dan of therapie u kan helpen, zodat u uw handen beter leert gebruiken en meer zelf kunt doen.

Meedoen met de maatschappij 

Een paar voorbeelden:

Zelf boodschappen doen in de supermarkt in de buurt. Klussen opknappen voor mensen in de wijk. De hond uitlaten. Of de tuin bijhouden.  Een koffiemiddag organiseren voor mensen in de wijk. Sporten in het fitnesscentrum in de wijk.

Vrijwilligers komen graag naar u toe om met u te fietsen, thee te drinken of te kletsen.

Sport en beweging 

Bewegen is gezond. U voelt zich fitter en zit beter in uw vel. U kunt wandelen, fietsen, sporten, traplopen, in de tuin werken: het telt allemaal mee. Hoe kunt u meer bewegen? Een paar voorbeelden:

Een gesprek met uw begeleider kunt u wellicht wel tijdens een wandeling doen.

Worden er boodschappen gedaan, dan kunt u misschien meelopen naar de supermarkt.

Sommige woonplekken organiseren een fietstocht of de avondvierdaagse.

In sommige plaatsen kunt u lid worden van een sportclub, of  is er een zwembad.

Of misschien heeft u zelf een goed idee?

 

WONEN IN EEN WONING VAN CURALIS