Bezoekadres
Algolweg 11, Amersfoort

Wat doet een persoonlijk ondersteuner?

U woont zelfstandig, maar loopt vast in uw werk, of leven. U heeft hulp nodig om eruit te komen, want alleen lukt het niet. Een persoonlijk ondersteuner van Curalis Zorg helpt. Hij of zij staat naast u, en helpt grip te krijgen op de dagelijkse gang van zaken. Uw leven komt weer op orde.   

Voor wie is persoonlijk ondersteuning? 

Vaak helpen we de volgende mensen:

  • Mensen met een lichte verstandelijke beperking.
  • Mensen met psychiatrische problemen, zoals autisme of borderline.
  • Mensen met psychische klachten. Ze worden bijvoorbeeld gepest in de wijk, zijn (ex)verslaafd, of zijn alleenstaand met een zware depressie en bijkomende problemen.

Ze hebben één ding gemeen: het zijn kwetsbare mensen die zelfstandig wonen. En allemaal hebben ze (tijdelijk) begeleiding nodig. Omdat ze het in hun eentje of met hun netwerk niet redden.

Persoonlijke ondersteuning is altijd maatwerk 

Vaak hebben cliënten behoefte aan hulp met dagindeling, vrije tijd, financiën, huishouden, persoonlijke verzorging, zoeken naar werk, gezondheid, welzijn of administratie. En toch is elke situatie weer anders.

Daarom werken persoonlijk ondersteuners niet met een kant en klaar pakket aan oplossingen. We kijken naar wat u nodig heeft que begeleiding. Wat kunt u zelf, en wat gaat nog niet goed? Heeft u vrienden en familie die kunnen helpen? Zijn er vrijwilligers in de gemeente die we kunnen vragen? Kijk voor voorbeelden waarmee we u kunnen helpen op onze pagina `Welke hulp kunt u krijgen?`.

We helpen iemand het zelf te doen 

Persoonlijke ondersteuning betekent: samen zoeken naar wat u drijft, structuur bieden, praktische hulp bieden, specialistische handelingen verrichten, spiegelen hoe u overkomt op een ander. Uitleggen wat de gevolgen zijn als u iets niet doet. Vertellen wat de voordelen zijn als u iets wél doet.

Waar we u ook bij helpen, het uitgangspunt van persoonlijke ondersteuning is altijd: we helpen u om het zoveel mogelijk zelf te doen. We kijken naar wat al wel goed gaat, en werken van daaruit samen verder.

U kunt meer dan u denkt

We merken vaak dat mensen tot meer in staat zijn dan ze zelf dachten. We vragen wel eens: “Kunt u het écht niet, of heeft u het gewoon nooit geleerd, omdat iedereen om u heen zei dat je het niet kon?”
Door ondersteuning leren sommige mensen zelfs op late leeftijd lezen. Of ze durven weer sociale activiteiten te ondernemen. Dat kan al een wereld openen.

Wat er ook gebeurt: we blijven u steunen 

De persoonlijk ondersteuners van Curalis Zorg blijven naast u staan. Wat er ook gebeurt. Heeft u een conflict met de woningbouwvereniging? Een lastige situatie met de buren? Of lukt het u niet om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen? We blijven u helpen en geven niet op. Samen zetten we stappen om grip te krijgen op de dagelijkse gang van zaken. Zodat uw leven weer op orde komt.

 

OUDEREN